Restauracja

Trattoria Gallo Nero jest typową włoską restauracją prowadzoną przez właścicieli zakochanych we włoskich smakach.
Specjalnością lokalu jest oryginalna, cienka włoska pizza, wypiekana w piecu opalanym drewnem. W ofercie znajduje się 30 jej rodzajów. Ciasto na pizzę jest wyrabiane ze specjalnej mąki, do pizzy używamy tylko oryginalnej mozzarelli. Jest także możliwość zamówienia pizzy z oryginalną mozzarellą di Buffala D.O.P. (z mleka bawolego).
Do specjalności restauracji zaliczyć też można: zupę z owoców morza, małże, carpaccio z ośmiornicy oraz inne morskie przysmaki.
W naszym menu nie brakuje oczywiście past - zapraszamy na smakowite spaghetti, penne, czy tagliatelle. Warto także spróbować tortellini z mięsem czy szpinakiem i ricottą, ravioli z prawdziwkami oraz risotto z owocami morza. Sosy do naszych makaronów przygotowujemy indywidualnie dla każdego klienta, za wyjątkiem sosu bolognese, który gotujemy przez wiele godzin. Istnieje także możliwość zamówienia świeżego lub bezglutenowego makaronu.
Na przystawkę proponujemy foccacię czosnkową, bruschettę z pomidorami i bazylią albo carpaccio z polędwicy wołowej. Jeżeli chodzi o zupy standardowo do wyboru mamy krem z pomidorów lub prawdziwków.
Dla wielbicieli mięs czeka Patelnia Torino (polędwiczki wieprzowe duszone w winie, podawane z makaronem quattro formaggi na ostro) lub polędwiczki wieprzowe z sosem z prawdziwkami, z gorgonzoli lub zielonego pieprzu.
Mamy też specjalne menu dla dzieci.
Wszystkie nasze potrawy przygotowywane są ze świeżych, włoskich produktów.

Menu

Zakładki pionowe

Aktualności

,
26
cze

Dziś prezentujemy Wam następne danie z naszej nowej karty. Orchette z bobem, suszonymi pomidorami i boczkiem. Ta potrawa cechuje się lekkością, lecz całkowicie zaspokaja głód a do tego jest bardzo zdrowa :)
Jesteśmy świadomi, że typ makaronu nie jest bardzo rozpropagowany w naszym kraju, więc mamy garść informacji na temat jego produkcji.

Orchette wywodzą się z tradycji kulinarnej regionu Apulia. Początkowo makaron ten wytwarzano ręcznie poprzez wyciskanie kciukiem pociętego w pasma ciasta makaronowego. Do dzisiaj zresztą tamtejsze gospodynie robią go ręcznie za pomocą specjalnego noża i kciuka.
Żłobienie na zewnątrz i wklęsły kształt czynią z Orchette niezwykle wszechstronny dodatek do wielu dań. Dzięki porowatej powierzchni są w stanie doskonale trzymać każdy sos.

25
cze

Bella Mozzarella udostępniła możliwość zamawiania kanapek na dowóz. Zapraszamy do korzystnia z serwisu Pyszne.pl